Započela je 17. Nacionalna završnica KMNL-a Crkve u Hrvata

Dario 19.05.2023
Nekoliko stotina sudionika okupilo se u petak 19. svibnja u Velikom kaptolu u Sisku na svečanosti otvorenja 17. Nacionalne završnice Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata. Poseban je to događaj pogotovo stoga što je 16. Nacionalna završnica održana u Varaždinu prije čak četiri godine te se u međuvremenu nije odigravala zbog pandemije. Nakon uvodnih riječi voditeljice o povijesti Sisačke biskupije, te o samoj ligi uslijedila su obraćanja. Sisački biskup Vlado Košić je ustvrdio kako su naše područje kroz povijest zadesile mnoge nevolje, no te kušnje služe da nas ojačaju, rekao je te poručio sportašima da su one sastavni dio života:
„Svima želim da u pobjedi osjetite radost i da u porazu ne osjetite žalost. Ne mogu pobijediti jedna i druga strana. Kada se dvije strane natječu, jedna će slaviti, druga će se žalostiti. I ta žalost je za jednu buduću radost.“
Dobrodošlicu je sudionicima poželio povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije Marijan Štingl:
„Dobrodošli u našu potresom ranjenu biskupiju i vjerujem da ste upravo vi bili među onima koji su nam tada hrlili u pomoć te nam pomagali iz vaših mjesta iz kojih ste sada došli. Na tome vam zahvaljujemo.“
Svjedočanstvo o preživljavanju potresa je ispričala Marina Radošević koja se tada zatekla na radnom mjestu u centru Petrinje koji je bio najpogođeniji.
Vlado Sučec voditelj Katoličke malonogometne lige brat Bonifacije Pavletić je podsjetio na misao pape Benedikta XVI. koji je rekao kako je nogomet predokus raja. Također je istaknuo i riječi pape Franje koji kaže kako dvije stvari izazivaju čuđenje, to je Božji poziv i ljudski odaziv:
„Vi ste se odazvali ne samo na ovaj susret u smislu nogometa, nego na jedan susret sa samim Bogom. Čestitam vam na toj hrabrosti što igrate katoličku ligu i nadam se da ćemo kao i do sada igrati u katoličkom duhu.“

Obratili su se i otac Mario Passerini iz Družbe Sinova Bezgrešne čiji je Bonifacije Pavletić bio član te velečasni Ivan Grbešić, duhovnik u Zagrebačkoj bogosloviji koji je napisao knjigu o skromnom fra Bonifaciju koji je uvijek u životu htio više:
„Ja vjerujem da mi kao muškarci, kao igrači u Božjoj momčadi želimo nešto više za sebe, za svoju obitelj, ali i za našu lijepu Domovinu Hrvatsku i za našu Bosnu i Hercegovinu.“
Obratili su se i predstavnici civilnih vlasti Sisačko-moslavačke županije te Grada Petrinje Robertina Štajdohar te Ivan Prskalo.
Uslijedilo je misno slavlje kojeg je, uz svećenike iz više biskupija, predvodio sisački biskup Vlado Košić. Sudionici su se potom uputili u mjesta gdje u subotu slijedi odigravanje po skupinama. Igra se u Pisarovini, Popovači, Kutini i Petrinji. Četvrtfinalni, polufinalni i finalni susreti odigravat će se u nedjelju u sportskoj dvorani kod Osnovne škole Mate Lovraka u Petrinji gdje zainteresirani mogu doći od 10:30 minuta.
Katolička malonogometna liga "brat Bonifacije Pavletić" - Sisačka biskupija
Adresa:Trg bana J. Jelačića 9
44000 Sisak
IBAN: HR 3623 4000 9151 0918 238
E-mail: kmnlsibi@gmail.com
Mob. +385 976159545
Prijava
Kontakt
O nama
Dokumenti


Društvene mreže:


Katolicka malonogometna liga Prijava
Đakovačko-osječke nadbiskupije
Ivana Gundulića 53
31000 Osijek

OIB: 05334739527
MB: 1722247
IBAN: HR17 2360 0001 1016 7649 7
Broj: 098 833-387 (Tvrtko Galić)
KMNL 2023. Svi podaci vlasništvo su KMNL